På svenska

Tie Break och Ringmasters i Vasa 2013

Välkommen till FABS' webbsidor!

Är du intresserad av underhållande musik som väcker känslor? Av härliga melodier? Av kör- och kvartettsång med ljuva harmonier? – I så fall är genren barbershop som gjord för dig!

Barbershop sträcker sina rötter till slutet av 1800-talets USA. Beröringspunkterna med jazz och blues är uppenbara – och med afro-amerikansk musik i största allmänhet. Barbershop är ett sätt att arrangera och framföra musik av varierande slag, allt från evergreens och pop till ballader och jazz-klassiker. Det specifika är att sångerna alltid sjungs fyrstämmigt a cappella och med lustfylld inlevelse. (läs mera…)

Finnish Association of Barbershop Singers, FABS har sedan år 2004 fungerat som intresseförening för sångare, körer och ensembler som sjunger barbershop i Finland. Dess målsättning är att marknadsföra genren och på olika sätt öka intresset för kör- och kvartettsång.

FABS idkar flitigt samarbete både nationellt, nordisk och internationellt.

FABS arrangerar utbildningstillfällen av olika slag. Då barbershoppare av världsklass besöker Finland agerar FABS värd för dem, vilket gör det möjligt för medlemmarna att umgås och sjunga med mästarna och lära sig av dem.

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.